Om David Armini

David Armini är född 1973 i Göteborg, och uppvuxen i Tanzania och på Gotland. Yrkeslivet har varit som entreprenör och matematiker – åter i Göteborg – men också i Norge och Indien.

Foto: Julia Carlström

Skrivandet och berättandet har funnits sedan tonåren. Mest genom arbetet och som korta berättelser. Ibland har det gått timmar till språk och formuleringar i ett mail, och barnen beställde historier: ”Berätta om Discoharen och de elaka pingvinerna!”.

Under de senaste åren har texterna blivit romaner: Skrivandet är målmedvetet – inspirationen följer med koncentrerat arbete. Länge trodde jag att inspiration och stil var något givet, men mer och mer förstår jag att författaren väljer det och utvecklar det.

Berättelsen är viktig, jag vill underhålla, men god underhållning kräver skärpa och reflektion. Helst skall läsaren överraskas av sina tankar.

Författandet är sig självt tillräckligt – fantisera, planera, intrigen, skapa, själva skrivandet, redigera. Allt ger mig glädje och jag önskar inte göra något annat.

När dessutom andra läser det jag skrivit och jag får höra tankar och reflektioner som texten gett, känner jag ödmjukhet och en stark vilja att skriva mer.

Utöver skrivandet tar jag reseledaruppdrag för Avifauna och ett och annat konsultjobb inom IT/projektledning. Kommande uppdrag för Avifauna är bland annat Jämtland i juli 2021, häng med!

En kommentar till “Om David Armini”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *