Röda siffror

Romanen är skriven men inte publicerad. Om du är intresserad att läsa den – kontakta mig gärna!

Det går att också bra att ladda ned de första kapitlen som PDF eller att lyssna på dem upplästa av författaren.

Baksidestext:
Hellre död än fattig.

Leif Ström driver en omåttligt framgångsrik fond. Genom fyra personer i hans närhet får vi följa hur dåliga beslut, kortsynthet och egoism driver livet mot kollaps:

Inga-Lill är gift med Leif och kämpar för att skapa mening i det liv maken definierar.

Puddy föddes med pengar men är bara bra på att spendera dem – nu försöker han få ihop medel att investera i Leifs fond för att rädda familjeföretaget han kört i botten.

Amanda och Eric är Puddys respektive Inga-Lills och Leifs tonåriga barn – för dem handlar livet om att förhålla sig till föräldragenerationens fixering vid pengar.

Miljön är välbärgade människor i Hovås, söder om Göteborg – personer med för mycket pengar, men som aldrig får tillräckligt. Pengar är religion, och allt offras för rikedom. Denna omättliga hunger driver människor att försaka allt annat, i synnerhet de närmaste relationerna. En liten grupp psykopater är kärnan – de hyllas av alla, och förbrukar vanliga människor som inte kan låta bli att tjusas.

Samtidigt bryts det som inte kan mätas i ökad förmögenhet ned. Partner, familj, barn – alla tvingas i tysthet hantera konsekvenserna då pengar alltid prioriteras.

Detta pågår osett – enligt varje sätt att mäta är de ansvariga samhällets mest värdefulla, och de drabbade de mest priviligierade.

På ytan händer mycket, men de verkliga kvalen pågår inombords. Som Inga-Lill, hon vet vem hon är, vad hon står för, vad hon vill – ändå är hennes val destruktiva.

För vem väljer bort pengarna?